Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@23:37:25 GMT

از تغییرات هیئت خرید کتاب تا پاسخ به انتقادها

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۸۹۲۵

از تغییرات هیئت خرید کتاب تا پاسخ به انتقادها

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایجاد تغییرات در هیئت خرید کتاب و ساز و کار آن گفت. همچنین به انتقادهایی درباره نمایشگاه مجازی کتاب پاسخ داد.

به گزارش قدس آنلاین، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تغییر ساز و کار هیئت خرید کتاب که مدتی است جلساتش برگزار نمی‌شود، گفت: در گذشته شیوه خرید کتاب این‌گونه بود که در چهار گروه، کتاب‌ها بررسی و برای خرید معرفی می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار باید تخصصی‌تر انجام شود، نمی‌شود تعداد زیادی کتاب را صرفا در چهار گروه و در یک جلسه بررسی و انتخاب کرد و برای خرید به ارشاد داد. ما گروه‌ها را به ۱۱ یا ۱۲ افزایش دادیم و اعضای گروه‌ها دارند انتخاب می‌شوند و به زودی اعلام خواهد شد که ناشران کتاب‌های خود را برای خرید به وزارت ارشاد تحویل ندهند زیرا از کتاب‌هایی که اعلام وصول می‌شوند، انتخاب‌ها صورت می‌گیرد. با این‌کار می‌خواهیم هزینه اضافه‌ای بر دوش ناشران تحمیل نکنیم تا برای یک نسخه کار اضافه‌ای انجام دهند.

 او همچنین درباره انتقادهایی که درباره ضربه زدن نمایشگاه مجازی کتاب به کتاب‌فروشی‌های مستقل وجود دارد و این‌که بهتر نبود از فرصت نمایشگاهی این رویداد بیشتر استفاده می‌شد تا تکیه بر اعداد و رقم‌های فروش کتاب، اظهار کرد: نکته درستی است، ما باید همه چرخه‌های نشر را دخالت بدهیم اما در فرایندهای حمایتی هنوز سامانه‌ای  که همه چرخه‌های در آن ورود داشته باشند و قابل شناسایی و حمایت باشند نداریم؛ یعنی هم پدیدآورندگان و هم ناشران و کتابفروشان و موزعان و خریداران کتاب. بنابراین باید به این سمت حرکت کنیم. نباید حمایت یک بخش به بخش دیگری ضربه بزند.

احمدوند سپس بیان کرد: اما واقعیت‌های دیگری هم در جامعه وجود دارد یکی این‌که تعداد کتاب‌فروشی‌های‌مان و ویترینی که داریم پاسخ‌گوی تعداد عناوین منتشرشده در سال نیست. حتی اگر بخواهیم از کتابفروشان هم حمایت کنیم، آن‌ها نمی‌توانند همه تولیدات را عرضه کنند؛ بسیاری از این تولیدات  کتاب پرفروش نیستند و در طی سال مراجعه و مشتری زیادی ندارند و کتابفروشان هم ترجیح می‌دهند کتاب‌های پرفروش را بیاورند. بنابراین این‌ کتاب‌ها از چرخه عرضه و فروش کنار می‌مانند، برخی از ناشران  هم در حوزه کتابفروشی و توزیع حرفه‌ای نیستند و کتاب‌های‌شان فرصت رسیدن به کتابفروشی را پیدا نمی‌کند. در واقع این‌طور نیست که اگر ما از کتابفروشی‌ها حمایت کنیم حتما از همه جریان نشر حمایت کرده‌ایم زیرا خیلی از کتاب‌ها وارد این چرخه نمی‌شود.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: با توجه به این‌که تعداد کتاب‌هایی که وارد چرخه توزیع نمی‌شود، قابل توجه است باید در طول سال فرصتی برقرار کنیم تا کتاب‌های ناشران و نویسندگان  دیده شود که این موضوع حداقل حمایت از این بخش است. تصورم این است که بیش از ۴۰درصد تولیدات کشور وارد کتافروشی‌ها نمی‌شود که عدد قابل توجهی است و بنابر این باید به این‌ها فرصت داده شود.  

 احمدوند درباره این‌که در نمایشگاه مجازی کتاب عکس جلد کتاب و مشخصات ظاهری آن به نمایش گذاشته شده و درباره کتاب اطلاعاتی ارائه نشده است و به نظر می‌رسد این موضوع وجه نمایشگاهی بودن را کمرنگ می‌کند، گفت: این درست است  اما در همه امکان‌های مجازی برای فروش کتاب این‌طور نیست که شما بتوانید کامل کتاب را بشناسید، طبیعتا شناساندن کتاب و ترویج کتاب کار دیگری است و در نمایشگاه اتفاق نمی‌افتد. این اتفاق باید در بیرون از نمایشگاه بیفتد و ناشران با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده و کتاب‌های خود را معرفی کنند. البته در نمایشگاه هم بهتر است امکان‌هایی برای این کار فراهم شود.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معاون فرهنگی وزارت ارشاد یاسر احمدوند خرید کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۸۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی
  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • حماس: پاسخ اسرائیل به پیشنهادهای خود را دریافت کرده‌ایم
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید